لق شدن دندان چه معایبی دارد

لق شدن دندان و علائم آن

لق شدن دندان و علائم آن

لق شدن دندان به وضعیتی اطلاق می‌شود که دندانی از محل خود جدا شده یا بیرون آمده باشد. این مشکل می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییرات طبیعی در نتیجه پیری، بیماری‌های لثه، ضربه یا صدمه، ترک‌های عمیق در دندان، فرایندهای التهابی یا عفونی در اطراف دندان و حتی استفاده نادرست از مواد شیمیایی ممکن است رخ دهد.

بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه (جیوه) نیز می‌تواند باعث تضعیف لثه و لق شدن دندان‌ها شود. اگرچه شایع‌ترین علت لثه لق شدن دندان‌هاست، اما این مشکل می‌تواند به عوامل دیگری مانند بروز ترک‌های عمیق در دندان، ضربه یا صدمه، بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها و گاهی هم به عوامل ژنتیکی برگردد.

استفاده نادرست از ترکیبات مصرفی مانند مواد شیمیایی یا محصولاتی که دارای اسیدهای قوی هستند، نیز می‌تواند به لق شدن دندان‌ها منجر شود.

برای جلوگیری از این مشکلات، حفظ بهداشت دهان و دندان، مراقبت منظم از دندان‌ها، مراجعه به دندانپزشک برای بررسی و درمان مشکلات لثه و پیگیری نکات بهداشت دهانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

لق شدن دندان و درمان آن

 

علائم لق شدن دندان

لق شدن دندان برای کودک طبیعی است، اما لق شدن دندان های بزرگسالان باعث نگرانی است. اگر دندان احساس لق شدن کرد، ممکن است متوجه شوید که امکان تکان دادن دندان وجود دارد. همچنین ممکن است با دست زدن به آن در حین فعالیت های عادی مانند خوردن یا آشامیدن، دندانی لق پیدا کنید.

دندان در دهان سالم حرکت نمی‌کند، بنابراین نشانه‌های حرکتی مانند تکان‌خوردگی همیشه یک علت زمینه‌ای دارند.

علت اصلی لق شدن دندان بزرگسالان در هر موقعیتی، بیماری لثه است. با این حال، در برخی موارد، دندان قروچه یا آسیب (مانند ضربه تصادفی به دندان یا فک) علت است.

بیماری لثه علت اصلی لق شدن دندان است، اما به ندرت پیش می‌آید که بزرگسالان به بیماری لثه بدون علائم دیگری مانند موارد زیر مبتلا شوند:

خونریزی لثه: اگر بیماری لثه دارید، خونریزی لثه هنگام مسواک زدن یکی از شایع ترین علائم است. خونریزی ممکن است تا زمانی که به مسواک خود نگاه نکنید، قابل توجه نباشد، بنابراین همیشه قبل از شستشو آن را بررسی کنید. خونریزی ممکن است متناوب باشد.

لثه‌های متورم: لثه‌های مبتلا به این بیماری می‌توانند متورم شوند و باعث شوند که کمی برآمده و پیازدار به نظر برسند. تورم نیز می تواند همراه با درد رخ دهد. تورم ممکن است پس از تحریک لثه ها، از مسواک زدن یا انواع خاصی از غذا یا نوشیدنی، بدتر شود.

تحلیل رفتن لثه: هنگامی که بیماری لثه پیشرفت می کند، ممکن است متوجه شوید که لثه ها عقب می نشینند، که به نظر می رسد ضخامت کوچک اندازه دندان در بالای دندان است. عقب‌رفتگی لثه‌ها می‌تواند نگران‌کننده باشد و ممکن است باعث شود لبخند خود را پنهان کنید یا از نشان دادن دندان‌های خود اجتناب کنید.

بهترین راه برای جلوگیری از لق شدن دندان بزرگسال، مراقبت صحیح از دندان است. این به معنای معاینه منظم و تمیز کردن عمیق و همچنین مراقبت شخصی روزانه از دندان ها و لثه ها است. دندانپزشک شما ممکن است بتواند یک دندان لق را سفت کند و با درمان مناسب آن را نجات دهد.

لق شدن دندان چه علائمی دارد

علل لق شدن دندان

از آنجایی که شایع ترین علت لق شدن دندان در بزرگسالان بیماری لثه است، درمان های اصلی این مشکل اساسی را حل می کنند. این به این معنی است که پس از اتمام درمان، دندان محکم در جای خود ثابت می ماند. بیماری لثه به دلیل تجمع پلاک و باکتری روی دندان ها اتفاق می افتد.

از آنجایی که بیماری لثه نتیجه باکتری های چسبیده به لثه از خوردن غذا است، بیماری لثه می تواند دندان هایی را که مردم معمولاً برای جویدن از آن استفاده می کنند، تحت تأثیر قرار داده و به طور بالقوه آنها را شل کند، مانند موارد زیر:

تاثیر بیماری لثه بر لق شدن دندان

لق شدن دندان مولر: اینها دندان هایی هستند که ما از آنها برای آسیاب کردن غذا استفاده می کنیم، بنابراین اغلب مکان هایی هستند که باکتری ها در آن جمع می شوند و بیماری لثه می تواند شیوع پیدا کند.

لق شدن دندان جلو: بسیاری از چیزها از دندان های جلو عبور می کنند، از جمله زمانی که افراد مشروب می نوشند – نوشیدن از نی می تواند تأثیر نوشیدنی ها را بر روی دندان های جلویی کاهش دهد.

لق شدن دندان عقل: لق شدن دندان عقب یا دندان عقل ممکن است به دلیل رویش آنها در اواخر عمر، اغلب در زوایای ناخوشایند ایجاد شود که پناهگاه ایده آلی برای باکتری ها است.

هر دندانی که روی آن تاثیر بگذارد، موارد زیر برخی از گزینه های درمانی رایج برای دندان لق ناشی از بیماری لثه است:

روت پلنینگ: نوع خاصی از تمیز کردن عمیق است، این روش درمانی شامل برداشتن پلاک های دندانی عامل بیماری و صاف کردن دندان در ریشه است. این روش به معکوس کردن اثرات بیماری لثه کمک می کند.

دلایل لق شدن دندان کدامند

جراحی لثه: در موارد پیشرفته بیماری لثه، جراح دهان می تواند بافت مشکل لثه را خارج کند. جراحی ممکن است تنها گزینه برای جلوگیری از تحلیل استخوان بیشتر در دهان و جلوگیری از پیشرفت بیماری لثه باشد.

آتل دندانی: دندانپزشک ممکن است با استفاده از اسپلینت ها، دندان را نجات دهد، که شامل استفاده از رزین ها و الیاف مخصوص باند برای چسباندن دندان لق به دندان های مجاور است. آتل زدن از نیاز به کشیدن دندان لق و ایمپلنت دندان جلوگیری می کند.

پیوند استخوان: پیوند استخوان با استفاده از قسمت دیگری از استخوان فک یا مواد استخوان مصنوعی جایگزین استخوان می شود. استخوان می تواند بازسازی شود و اگر دندان های لق به دلیل بیماری لثه دارید، پیوند ممکن است تنها گزینه باشد، زیرا می تواند لثه سالم و بافت استخوانی را به میزان قابل توجهی فرسایش دهد.

پس از یک درمان موفق، برای جلوگیری از لق شدن مجدد این بیماری، به مراقبت طولانی مدت از دندان ها و لثه های خود نیاز دارید. ترک در دندان لق بهتر است، اما ممکن است امکان پذیر نباشد. در صورت عدم درمان، دندان های بالغ ممکن است قبل از برطرف شدن کامل مشکلات مربوط به بیماری لثه، به دندانپزشکی زیبایی نیاز داشته باشند.

درمان لق شدن دندان

در حالی که علت اصلی بیماری لثه است، آسیب ساده و احتمال دندان قروچه نیز ممکن است منشا این مشکل باشد. درمان این مشکلات شامل موارد زیر است:

دندان قروچه: محافظ های دهان می توانند اثرات فوری دندان قروچه را متوقف کرده و از لق شدن بیشتر جلوگیری کنند. سایر درمان‌های طولانی‌مدت شامل مدیریت استرس یا اضطراب است که یکی از دلایل روانشناختی رایج دندان قروچه است. خواب درمانی همچنین ممکن است دندان قروچه را در شب کاهش دهد.

آسیب: بسته به محل، ممکن است بتوان دندان را نجات داد. درمان ممکن است شامل درمان آتل باشد، اما ممکن است شامل پیوند استخوان و جراحی نیز باشد. برخی از دندان های لق ناشی از آسیب می توانند به خودی خود بهبود یابند، اما ممکن است به شدت به میزان آسیب بستگی داشته باشد. انجام ورزش هایی مانند راگبی با محافظ دهان نیز کمک کننده خواهد بود.

روش های درمان لق شدن دندان

اگر مشکوک به بیماری لثه هستید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید و به طور منظم در معاینات شرکت کنید تا وضعیت را تحت نظر داشته باشید. همچنین باید عادات بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. دندان قروچه ممکن است دلایل روانی داشته باشد و اجتناب از آسیب در بیشتر موارد ممکن است غیرممکن باشد.

چند علت بالقوه کمتر رایج دیگر برای لق شدن دندان وجود دارد که اجتناب از آنها نیز دشوار است. علل کمتر شایع بیماری لثه یا لق شدن دندان شامل موارد زیر است:

بارداری: تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند بر لثه ها تأثیر بگذارد. در این صورت لثه ها و لق شدن دندان ها پس از بارداری باید به حالت عادی برگردند.

دیابت: افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممکن است بیماری لثه خود را بدتر از اثرات این بیماری ببینند. درمان های موثر دیابت این موضوع را کاهش می دهد.

هر علتی که باعث لق شدن دندان بزرگسالان شود، یک دلیل بالقوه برای نگرانی است، اما علت اصلی (بیماری لثه) تقریباً به طور کامل با رعایت بهداشت دهان و دندان قابل اجتناب است. بنابراین، برای جلوگیری از لق شدن دندان بزرگسالان، دو بار در روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و شستشوی ضد باکتریایی را امتحان کنید تا از ایجاد بیماری لثه جلوگیری شود.

روش های جایگزین برای لق شدن دندان کدامند

روش‌های جایگزین برای لق شدن دندان شامل روش‌های مختلفی می‌شوند. اگر دندانی به دلایل مختلف لق شده باشد، روش‌های متفاوتی برای جایگزینی آن وجود دارد. اگر لق دندان به دلیل تسویه طبیعی در نتیجه پیری رخ داده باشد، روش‌های جایگزینی شامل پروتزهای ثابت یا متحرک، ایمپلنت‌ها یا پل‌های دندانی می‌شود.

در صورت لق شدن دندان به دلیل بیماری لثه یا التهاب، ابتدا باید مشکلات لثه درمان شود و سپس به روش‌های جایگزینی نظیر پروتزها یا ایمپلنت‌ها متوسل شود.

همچنین، اگر دندان به دلیل ضربه یا صدمه لق شده باشد، روش‌های جایگزینی مانند کرون (تاج) دندان، پروتزهای متحرک یا ایمپلنت‌ها ممکن است مورد استفاده قرار بگیرند.

انتخاب روش مناسب جایگزینی برای دندان لق شده، بستگی به موقعیت دندان، وضعیت عمومی دهان و توصیه‌های دندانپزشک دارد. همچنین، هزینه و زمان درمان نیز می‌تواند در انتخاب روش موثر باشد. از این رو، مشورت با دندانپزشک در انتخاب بهترین روش جایگزینی بسیار مفید است.

روش های جایگزین برای لق شدن دندان کدامند

نتیجه گیری

اگر بزرگسال هستید و در مورد علت یا گزینه درمانی احتمالی دندان لق خود عصبی هستید، ما می توانیم کمک کنیم. تیم بسیار ماهر ما خدمات حمایتی را برای بیماران عصبی در کلینیک دندانپزشکی پیشرفته ما ارائه می دهد. ما کمک خواهیم کرد تا تمام بازدیدهای دندانپزشکی بدون درد و راحت باشد.معمولاً دندان لق که هنوز چسبیده است، دلایلی مانند بیماری پیشرفته لثه، دندان قروچه بیش از حد و آسیب فیزیکی به آن ناحیه دارد.

اگر مایلید در کلینیک دکتر والا در غرب تهران درباره گزینه درمانی برای دندان لق صحبت کنید، ما خدمات تخصصی را برای بیماران عصبی ارائه می دهیم. وقتی امروز برای رزرو وقت با ما تماس بگیرید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
خدمات دندانپزشکی در تهران
نوشتهٔ بعدی
جراحی دندان و دلایل آن

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

لطفا شماره خودتان را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره توسط پزشک