علائم حساسیت دندان ها چیست

علت حساسیت دندان ها چیست

علت حساسیت دندان ها چیست

حساسیت دندان ها وضعیتی است که در آن افراد احساس درد، تورم یا تنش در دندان‌های خود تجربه می‌کنند و واکنش‌های ناخواسته به محرک‌های مختلف از جمله گرما، سرما، شیرینی، یا اسیدی بودن مواد غذایی نشان می‌دهند.

این حساسیت می‌تواند از عوامل مختلفی ناشی شود، از جمله پوسیدگی دندان، التهاب لثه، شکستگی‌ها یا فلزات موجود در ترمیم‌های دندانی. سبب ایجاد حساسیت می‌تواند همچنین ابتلا به عفونت‌های دهانی، آسیب به اسنان از فشارهای زیاد، یا نواقص در دندان‌های موجود در دهان باشد. برخی از اقدامات مانند استفاده از مسواک سخت، برخورد شدید با دندان‌ها یا استفاده از مواد شیمیایی نیز می‌تواند منجر به حساسیت دندانی شود.

برای درمان حساسیت دندان ها، استفاده از محصولات حساسیت زدایی دندانی، استفاده از مسواک‌های نرم و مراجعه به دندانپزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب مفید است.

علت حساسیت دندان ها چیست

دندان های حساس چیست؟

داشتن دندان‌های حساس می‌تواند به معنای هر چیزی باشد، از پیچ خوردن خفیف تا ناراحتی شدید که می‌تواند برای چندین ساعت ادامه یابد. همچنین می تواند یک علامت هشدار اولیه از مشکلات جدی تر دندان باشد.

چه کسانی از دندان های حساس رنج می برند؟

بسیاری از افراد از دندان های حساس رنج می برند و ممکن است در هر زمانی شروع شود. این بیماری در افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال شایع تر است، اگرچه می تواند افراد در اوایل نوجوانی و بالای ۷۰ سال را تحت تاثیر قرار دهد. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا هستند.

علائم حساسیت دندان ها کدامند

بخشی از دندان که می‌بینیم دارای لایه‌ای از مینا است که از عاج نرم‌تر زیر آن محافظت می‌کند. اگر عاج در معرض دید قرار گیرد، دندان ممکن است حساس شود. این معمولاً در جایی اتفاق می‌افتد که دندان و لثه به هم می‌رسند و لایه مینای دندان بسیار نازک‌تر است. در اینجا برخی از دلایل حساسیت ذکر شده است:

مسواک زدن بیش از حد سخت (“سایش مسواک”) و مسواک زدن از یک طرف به سمت دیگر، می تواند باعث ساییدگی مینای دندان شود – به ویژه در جایی که دندان ها با لثه ها برخورد می کنند. عاج تازه در معرض دید ممکن است حساس شود.

فرسایش دندان: از بین رفتن مینای دندان ناشی از حمله اسید از غذاها و نوشیدنی های اسیدی است. اگر مینای دندان ساییده شود، عاج زیرین نمایان می شود که ممکن است منجر به حساسیت شود. لثه ها ممکن است به طور طبیعی عقب نشینی کنند (کوچک شوند)، و ریشه دندان ها نمایان می شوند و می توانند حساس تر شوند. سطوح ریشه دارای یک لایه مینا برای محافظت از آنها نیستند.

لثه ها ممکن است به طور طبیعی عقب نشینی کنند (کوچک شوند)، و ریشه دندان ها نمایان می شوند و می توانند حساس تر شوند. سطوح ریشه دارای یک لایه مینا برای محافظت از آنها نیستند.

درمان حساسیت دندان ها چگونه است

بیماری لثه: تجمع پلاک یا تارتار می تواند باعث عقب نشینی لثه از روی دندان و حتی از بین رفتن تکیه گاه استخوانی دندان شود. پاکت هایی در لثه های اطراف دندان ایجاد می شود و تمیز نگه داشتن آن ناحیه را دشوار می کند و مشکل را بدتر می کند.

دندان قروچه: این عادتی است که شامل فشردن و ساییدن دندان ها به هم می شود. این می تواند باعث ساییدگی مینای دندان شود و دندان ها را حساس کند.

دندان ترک خورده یا پر کردن: دندان ترک خورده دندانی است که شکسته شده است.

بلیچینگ دندان: برخی از بیماران برای مدت کوتاهی در حین بلیچینگ یا پس از آن حساسیت دارند. قبل از انجام درمان با تیم دندانپزشکی خود در این مورد صحبت کنید.

چه زمانی دندان ها بیشتر حساس می شوند؟

به احتمال زیاد هنگام نوشیدن یا خوردن چیزی سرد، هوای سرد که دندان هایتان را می گیرد و گاهی اوقات با غذاها یا نوشیدنی های گرم این حساسیت را احساس می کنید. برخی افراد هنگام خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین یا اسیدی دچار حساسیت می شوند. درد می تواند بیاید و برود، در برخی مواقع بدتر از دیگران است.

کمبود ویتامین و حساسیت دندان ها

کمبود ویتامین‌ها ممکن است نقشی در حساسیت دندان داشته باشد. ویتامین‌هایی مانند ویتامین D و کلسیم، که برای سلامت دندان‌ها و استحکام استخوان‌های فک‌ها و دندان‌ها ضروری هستند، در تقویت ساختار دندان‌ها نقش دارند. کمبود ویتامین D و کلسیم می‌تواند باعث ضعف ساختار دندان‌ها شود و منجر به حساسیت دندانی ناشی از آسیب‌ها و مشکلات مربوط به استخوان‌ها شود.

همچنین، کمبود ویتامین C می‌تواند باعث ضعف لثه‌ها شود که ممکن است منجر به حساسیت دندان شود، زیرا لثه‌های سالم محافظت کافی را برای دندان‌ها فراهم می‌کنند. افرادی که رژیم غذایی غنی از ویتامین‌ها ندارند، ممکن است دچار مشکلات دندانی و حساسیت شوند.

به هر حال، عوامل دیگری نیز ممکن است در ایجاد حساسیت دندانی دخیل باشند، بنابراین برای تشخیص دقیق و درمان مناسب بهتر است با دندانپزشک مشورت کرد و آزمایشات مناسب را انجام داد.

نحوه تشخیص دندان های حساس

آیا جرمگیری باعث حساسیت دندان میشود

جرمگیری ممکن است به موقتاً افزایش حساسیت دندان منجر شود. هنگامی که از جرمگیری یا پاکسازی دندان‌ها استفاده می‌شود، ممکن است فشار واضح‌تری به دندان‌ها و لثه‌ها وارد شود که موجب افزایش حساسیت موقت در دندان‌ها شود. این امر به عنوان یک واکنش موقت ممکن است رخ دهد و معمولاً بعد از چند روز کاهش می‌یابد.

همچنین، اگر جرمگیری با ابزارهایی صورت گیرد که فشار زیادی به دندان‌ها وارد کنند یا به طور نامناسب انجام شود، ممکن است باعث آسیب دیدگی به لثه‌ها یا سطح دندان‌ها شود که موجب افزایش حساسیت دندانی شود.

با این حال، اکثر موارد حساسیت دندان ها پس از جرمگیری به صورت موقت است و بعد از چند روز به طور خودبخود کاهش می‌یابد. در صورتی که حساسیت به مدت طولانی ادامه داشته و شدت آن زیاد شود، ممکن است نشانه مشکلات دیگری باشد که نیازمند مراجعه به دندانپزشک است.

 

 اگر دندان های حساسی دارم از چیزی اجتناب کنم؟

ممکن است متوجه شوید که نوشیدنی‌های گرم، سرد، شیرین یا اسیدی یا غذاهایی مانند بستنی می‌توانند باعث ایجاد حساسیت شوند، بنابراین ممکن است بخواهید از مصرف آنها اجتناب کنید. اگر هنگام مسواک زدن دندان های خود با آب سرد از شیر آب حساسیت دارید، ممکن است به جای آن نیاز به استفاده از آب گرم داشته باشید. مهم است که مرتباً دندان های خود را مسواک بزنید – اگر این کار را نکنید، این می تواند مشکل را بدتر کند.

چرا دندان ها دچار حساسیت میشوند

آیا باید به دندانپزشکم مراجعه کنم؟

بله، اگر چند هفته است که سعی کرده اید دندان های حساس خود را درمان کنید و هیچ بهبودی نداشته باشید.

در طول معاینه، تیم دندانپزشکی در مورد علائم شما با شما صحبت خواهد کرد. آنها به دندان های شما نگاه می کنند تا بفهمند چه چیزی باعث ایجاد حساسیت می شود و بهترین راه برای درمان آن را بیابند. تیم دندانپزشکی ممکن است دندان‌های آسیب‌دیده را با محصولات ویژه «حساس‌زدا» درمان کند تا به تسکین علائم کمک کند. ژل ها، شستشوها یا وارنیش های فلوراید را می توان روی دندان های حساس اعمال کرد. اینها را می توان در جلسات منظم با فاصله یک یا دو هفته بر روی دندان ها رنگ کرد تا محافظتی ایجاد شود.

رفع حساسیت ممکن است کمی طول بکشد و ممکن است نیاز باشد چندین قرار ملاقات داشته باشید. اگر باز هم کمکی نکرد، تیم دندانپزشکی شما ممکن است دور گردن دندان، جایی که دندان و لثه به هم می رسند را ببندند یا پر کنند تا عاج در معرض دید را بپوشانند. در موارد بسیار جدی ممکن است نیاز به پرکردن ریشه دندان باشد.

آیا میتوانم درمان حساسیت دندان ها را در خانه انجام دهم؟

مارک های بسیاری از خمیردندان در بازار وجود دارد که برای کمک به کاهش درد دندان های حساس ساخته شده است. شما باید دو بار در روز از خمیر دندان حاوی فلوراید برای مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید. همچنین می توانید آن را روی نواحی حساس بمالید. تاثیر این خمیردندان ها از چند روز تا چند هفته طول می کشد. تیم دندانپزشکی شما باید بتواند به شما در مورد اینکه کدام نوع خمیر دندان برای شما بهترین است، راهنمایی کنند.

دندان های حساس کدامند

چگونه می توانم از حساسیت دندان ها جلوگیری کنم؟

دندان های خود را آخرین بار در شب و حداقل یک بار دیگر در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. استفاده از خمیردندان مخصوص دندان های حساس را در نظر بگیرید. از حرکات کوچک و دایره ای با برس نرم تا متوسط استفاده کنید. سعی کنید از مسواک زدن دندان های خود از طرفی به سمت دیگر خودداری کنید.

مسواک خود را هر دو تا سه ماه یا در صورت فرسودگی زودتر عوض کنید.

بلافاصله بعد از غذا مسواک نزنید – برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند مینای دندان های شما را نرم کنند، بنابراین حداقل یک ساعت قبل از مسواک زدن بگذارید.

غذاهای شیرین و نوشیدنی های گازدار و اسیدی را کمتر مصرف کنید. سعی کنید آنها را فقط در زمان غذا بخورید.

اگر دندان قروچه می کنید، با تیم دندانپزشکی خود در مورد اینکه آیا باید محافظ دهانی برای استفاده در شب درست کنید یا خیر صحبت کنید.

اگر به فکر بلیچینگ دندان های خود هستید، قبل از شروع درمان در مورد حساسیت آن با تیم دندانپزشکی خود صحبت کنید.

هر چند وقت یکبار که توصیه می کنند، به طور منظم به مرکز دندانپزشکی دکتر والا مراجعه کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
اصلاح دندان خرگوشی
نوشتهٔ بعدی
علائم ترک خوردن دندان ها

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

لطفا شماره خودتان را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره توسط پزشک