چه چیزی برای زخم دهان مفید و موثر است؟

زخم دهان و روش درمان آن

زخم دهان و روش درمان آن

زخم دهان یکی از بیماری های شایع است که ممکن است برای افراد زیادی اتفاق بیفتد. این زخم‌ها برای کسانی که این مشکل را تجربه می‌کنند می‌توانند کاملاً ناراحت کننده باشند، به خصوص که باعث درد در هنگام غذا خوردن، صحبت کردن یا بلع می‌شوند. زخم های دهان گاهی اوقات خود به خود بهبود می یابند. گاهی اوقات زخم ها ملتهب می شوند و مشکلی به نام آفتا مشاهده می شود.

همانطور که مشخص است، آفت دهان مشکلی است که باعث درد نیز می شود. بنابراین برای تسکین بیمار باید درمان انجام شود. عود مکرر زخم های دهان ممکن است نشان دهنده بیماری های مختلف باشد. بنابراین، تأکید کنیم که آنها زخم هایی هستند که نباید نادیده گرفته شوند. ما همچنین در مورد اینکه علائم چیست یا چه درمانی استفاده می شود صحبت خواهیم کرد. ابتدا، بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه ایجاد زخم های دهان بیندازیم.

زخم دهان و روش درمان آن چگونه است

زخم دهان چگونه ایجاد می شوند؟

از دیدگاه پزشکی، زخم های دهان به عنوان آسیب به بافت مخاطی داخل دهان در نظر گرفته می شود. زخم‌ها می‌توانند روی کام، و همچنین روی زبان، زیر زبان، روی لثه‌ها یا در بافت‌های داخلی گونه‌ها ایجاد شوند. عفونت های باکتریایی یکی از عوامل ایجاد زخم دهان هستند. با این حال، گاهی اوقات گاز گرفتن یا جویدن غذاهای سفت، ویروس ها یا حتی تبخال می تواند باعث ایجاد این زخم ها شود.

بنابراین می توان گفت که زخم های دهان نه تنها در اثر عوامل خارجی بلکه در اثر عوامل داخلی نیز می توانند ایجاد شوند. مطالعات نشان می دهد که زخم های دهان در زنان شایع تر است. اگرچه بیماران ترجیح می دهند منتظر بمانند تا زخم های دهان خود به خود بهبود یابد، اما اگر پس از چند روز بهبودی حاصل نشد، باید به دنبال کمک پزشکی بود.

علائم آفت دهان چیست؟

علائم زخم دهان یا شدت این علائم ممکن است در هر فردی یکسان نباشد. این زخم ها معمولاً با علائم زیر ظاهر می شوند:

قرمزی در ناحیه ای که زخم ظاهر می شود
ظاهر ملتهب در ناحیه زخم
تورم خفیف رخ می دهد
حساسیت در ناحیه زخم و اطراف آن
درد، درد یا سوزن سوزن شدن
مشکل در غذا خوردن
کاهش اشتها
احساس سوزش مداوم در ناحیه زخم
تب بالا بدن
احساس درد در حین اعمالی مانند مسواک زدن یا غرغره کردن

همه علائمی که ما لیست کردیم در هر زخم دهان رخ نمی دهد. به عنوان مثال، تب بالا تنها زمانی رخ می دهد که التهاب در زخم های دهان ناشی از ویروس ها ایجاد شود. بنابراین، حتی اگر همه علائم مشاهده نشود، جستجوی درمان مفید است.

آفت دهان چه علائمی دارد

علل آفت دهان چیست؟

برخی از عوامل فیزیکی علت شایع آفت دهان هستند. البته نباید فراموش کرد که این مشکل ممکن است به دلیل وجود میکروارگانیسم ها نیز رخ دهد. عواملی که اغلب نادیده گرفته می شوند، عوامل روانی هستند. این زخم ها ممکن است در موقعیت هایی مانند استرس، غم و اندوه و اضطراب نیز ظاهر شوند. به عبارت دیگر، مخاط دهان نیز می تواند تحت تاثیر عوامل روانی قرار گیرد. با این حال، زخم های دهان با منشاء روانی معمولاً در عرض چند روز خود به خود ناپدید می شوند. به طور کلی می توان علل ایجاد این زخم ها را به شرح زیر برشمرد:

اختلالات ژنتیکی یا برخی از اختلالات سیستمیک
کمبود ویتامین یا مواد معدنی
برخی از داروهای مورد استفاده در درمان
واکنش آلرژیک بدن به داروهای مورد استفاده یا غذاهای مصرف شده
تغییرات در تعادل هورمونی بدن
مصرف زیاد غذاها و نوشیدنی های اسیدی
مصرف مشروبات الکلی
بی توجهی به نظافت و مراقبت از دهان و دندان
استفاده از محصولات تنباکو
تماس بافت های داخل دهانی با مواد شیمیایی
کیفیت پایین محصولات مراقبت از دهان استفاده می شود
مشکلات ساختاری در دندان و لثه
سیستم ایمنی ضعیف شده
میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها و ویروس ها
گاز گرفتن و جویدن غذاهای سفت یا نوک تیز

چگونه زخم دهان را تشخیص دهیم؟

البته برای تشخیص زخم های دهان نیازی به آزمایش های پیشرفته یا معاینات بسیار دقیق نیست. با مشاهده ساده می توان تشخیص داد. بیماران می توانند این زخم ها را با چشم غیر مسلح با استفاده از آینه ببینند. گاهی اوقات زخم ها می توانند نزدیک گلو قرار گیرند و در این صورت دندانپزشکان با مشاهده زخم ها با استفاده از تجهیزات پزشکی می توانند تشخیص دهند. اگر زخم ها در عرض چند روز خوب نشدند یا به مرور زمان پیشرفت کردند، باید درمان انجام شود. در چنین مواردی زخم های مورد نظر با جزئیات بیشتری بررسی می شود.

نحوه ایجاد زخم در دهان چگونه است

گاهی اوقات ظاهر زخم بسیار کوچک است، اما درد جدی وجود دارد. گاهی اوقات ظاهر زخم وجود ندارد، اما قرمزی یا نقاط سفید ظاهر می شود. البته فراموش نکنید که در چنین مواقعی باید با دندانپزشک در تهران مشورت کنید. عامل اصلی که در درمان مورد توجه قرار می گیرد، علت ظاهر شدن این زخم ها است. می توان گفت که درمان هایی با هدف از بین بردن علت اعمال می شود. در موارد بسیار نادر، می توان از کشت خوراکی استفاده کرد. در صورت وجود زخم های مرتبط با ویروس، ممکن است لازم باشد کشت در آزمایشگاه بررسی شود. به این ترتیب مشخص می شود که چه نوع درمانی اعمال شود.

روش های درمان آفت دهان چیست؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، توجه اولیه در درمان آفت دهان، علت ایجاد زخم است. زیرا درمان برای از بین بردن منبع زخم برنامه ریزی شده است. اغلب اوقات، زخم های دهان خود به خود ظرف چند روز ناپدید می شوند، بنابراین نیازی به درمان نیست. اما در مواردی که زخم بعد از ۱ تا ۳ روز باقی می ماند، ملتهب می شود یا درد به مرور زمان بدتر می شود، باید درمان انجام شود.

در صورت وجود زخم ناشی از ویروس ها یا میکروارگانیسم ها، بیماران باید از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنند. در صورت استفاده منظم از داروهای تجویز شده، روند بهبود زخم ها در مدت زمان کوتاهی آغاز می شود. زیرا بهبودی در بافت های دهان زمان زیادی نمی برد. اینکه مصرف دارو در زمان کوتاهی اثر می کند نیز به دلیل بهبود سریع بافت مخاطی است.

اگر عامل ایجاد زخم های دهان مشکلات ساختاری در دندان ها یا لثه ها یا لوازم جانبی مانند پیرسینگ باشد، با درمان دارویی نمی توان به موفقیت رسید. بنابراین گزینه های درمانی مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرند و با درمان های مختلف علت زخم ها از بین می رود. در نتیجه می توان گفت که درمان های یکسانی در همه موارد برای زخم های دهان اعمال نمی شود. روش های درمانی نیز ممکن است بسته به علت زخم متفاوت باشد.

روش های درمان زخم دهان

داشتن زخم در دهان باعث چه مشکلاتی میشود

زخم در دهان ممکن است از عوامل گوناگونی نظیر آسیب دیدگی از طریق غذاهای تند، دندان‌های تیز یا عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی ناشی شود. این زخم‌ها می‌توانند عوارض مختلفی ایجاد کنند. ابتدا، درد و سوزش در ناحیه زخم احساس می‌شود که می‌تواند تا حدی محدود کارکرد دهان را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، زخم‌ها می‌توانند باعث مشکلات در خوردن و گفتار شوند.

بخشی از مشکلات احتمالی شامل تورم، قرمزی و خونریزی نیز هستند. اگر زخم باعث عفونت شود، ممکن است علائم عفونتی مانند تب، لرز و درد گسترده شود. اهمیت به موقع مراقبت از زخم‌های دهانی از نظر بهبود سریعتر و پیشگیری از عوارض جدی بیشتر تأکید می‌کند.

چه چیزی برای زخم دهان مفید است؟

بیماران ممکن است به دلیل زخم های دهان درد داشته باشند و در نتیجه از بهداشت دهان و دندان غافل شوند. با این حال بهترین کار برای این زخم ها تمیز کردن دهان و دندان است. تمیز نگه داشتن داخل دهان و بنابراین هرگز نباید از فعالیت هایی مانند مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها با نخ دندان غافل شد. افزودن نمک به آب گرم و غرغره آب نمک نیز می تواند بیماران را تسکین دهد. غرغره با آب نمک را می توان چندین بار در روز اعمال کرد. غرغره زیاد مکرر می تواند مضر باشد.

کمبود مواد معدنی ممکن است در ایجاد زخم های دهان نقش داشته باشد. به خصوص کمبود آهن، ویتامین B12 و اسید فولیک می تواند پاسخ به سوالاتی مانند آفت دهان چیست و چگونه زخم های دهان را درمان کنیم. فردی که مکرراً آفتا و ایجاد زخم در دهان خود را مشاهده می کند، می تواند کمبود این مواد معدنی و ویتامین ها را با آزمایش خون بررسی کند. مشکلات ناشی از این امر با تغذیه متعادل و کافی حل خواهد شد.

استفاده از آلوئه ورا ممکن است به افرادی که به دنبال درمان خانگی برای درمان آفتا هستند توصیه شود. آلوئه ورا با خواص ضدالتهابی خود روند بهبود زخم ها را تسریع می کند.

دلایل ایجاد آفت دهان چیست

چگونه زخم های دهان به سرعت بهبود می یابند؟

برای بهبود سریع زخم ها مطابق با روش های درمانی، داشتن رژیم غذایی متعادل، رعایت بهداشت دهان و پیگیری درمان های دارویی در مواقع لزوم ضروری است.

حفظ سلامت دهان و دندان می تواند از ایجاد زخم جلوگیری کند. علل شایع زخم های دهان شامل عفونت، ضربه و واکنش های آلرژیک است. در عین حال، ضعف در سیستم ایمنی نیز می تواند منجر به ایجاد زخم شود.

دندانپزشکی دکتر والا درمان های زیادی را در مورد سلامت دهان و دندان انجام می دهد. شما می توانید برای جراحات دهانی و سایر مشکلات خود با ما تماس بگیرید و با پرکردن فرم و یا از طریق دیگر راه های ارتباطی ما، درخواست نوبت خود را ارسال کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
روکش ایمکس لمینت
نوشتهٔ بعدی
معاینه دندان چیست

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

لطفا شماره خودتان را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

مشاوره توسط پزشک