آیا ایمپلنت دندان دچار عفونت میشود
گاهی مواقع ممکن است عفونت ایمپلنت دندان بوجود بیاید و باعث التهاب در بافتهای نرم و از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت شوند، که اغلب به دلیل شرایطی به نام پری ایمپلنتیت است. پری ایمپلنت التهابی شبیه بیماری لثه است و بافت لثه و استخوان پشتیبان اطراف ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار می دهد.
علائم عفونت ایمپلنت دندانی شامل لثه هایی است که هنگام مسواک زدن به راحتی خونریزی می کنند، لثه های حساس یا متورم در اطراف ایمپلنت و افزایش عمق پاکت در اطراف آن. مشکل این بیماری است که می تواند استخوان اطراف ایمپلنت دندان عفونی را خراب کند و در نهایت باعث لق شدن دندان ایمپلنت شود. اگر اصلاً در مورد وضعیت هر یک از ایمپلنت های خود نگران هستید، یک متخصص پریودنتیست برای ارزیابی پیدا کنید یا می توانید یک قرار ملاقات با دکتر والا رزرو کنید.
تشخیص عفونت ایمپلنت دندان
فهرست مطالب
یکی از اولین کارهایی که متخصص ایمپلنت شما انجام می دهد این است که از ایمپلنت دندانی آلوده عکسبرداری با اشعه ایکس دندان بگیرد تا ببیند آیا از دست دادن استخوان رادیوگرافیک وجود دارد یا خیر. او همچنین ممکن است به آرامی اطراف ایمپلنت را بررسی کند تا میزان عفونت و التهاب را ارزیابی کند. با کاوش دقیق ناحیه، او امیدوار است بتواند هر گونه علائم عفونت را تشخیص زودهنگام کند زیرا در صورت نجات ایمپلنت، تشخیص زودهنگام کلیدی است.
مشابه بیماری لثه روی دندان، یکی از مشکلات این بیماری این است که اغلب دردی ایجاد نمی کند و در نتیجه بیماران اغلب از عفونت ایمپلنت بی اطلاع هستند. پزشک شما منبع التهاب را ارزیابی خواهد کرد زیرا علل بسیاری برای پری ایمپلنتت وجود دارد.
پری ایمپلنتت می تواند به دلیل مشکلاتی مانند چسبیدن سیمان روی ایمپلنت، قرار گرفتن ایمپلنت ها خیلی نزدیک به یکدیگر یا زاویه دار شدن ایمپلنت در استخوان، بهداشت نامناسب دهان، کیفیت پایین استخوان، مشکلات سیستمیک مانند دیابت، سیگار کشیدن، ایجاد شود. شکستگی ایمپلنت و بارگذاری بیش از حد ایمپلنت.
تعداد فزایندهای از مطالعات گزارش میکنند که پری ایمپلنتت تا ۳۰ درصد از تمام کاشت دندان های قرار داده شده را تحت تأثیر قرار میدهد و باکتریهای بیهوازی را مقصر اصلی معرفی میکنند.
درمان پری ایمپلنتت
هنگامی که عفونت ایمپلنت دندانی تشخیص داده شد، درمان به میزان استخوان از دست رفته و تاثیر زیبایی ایمپلنت مورد نظر بستگی دارد. سپس تمیز کردن سطح ایمپلنت دندان عفونی و بازسازی استخوان نگهدارنده از دست رفته در صورت امکان از طریق پیوند استخوان مهم خواهد بود. برخی از راههایی که میتوانید سطح ایمپلنت را تمیز کنید
۱- درمان جراحی و غیرجراحی
۲- دبریدمان موضعی
۳- ضد عفونی کردن سطح ایمپلنت
۴- درمان ضد عفونی و در صورت تحلیل استخوان پیشرفته
۵- برداشتن خود ایمپلنت
درمان پری ایمپلنتت بسته به نوع ایمپلنت مورد استفاده، محل ایمپلنت دندان و شدت از دست دادن استخوان، تکنیک بسیار حساسی است.برای عفونت خفیف، پزشک شما ممکن است از آنتی بیوتیک استفاده کند، زیرا عفونت شدیدتر ممکن است به مداخله جراحی برای ضدعفونی مکانیکی اطراف ایمپلنت دندان نیاز داشته باشد.
هر ناحیه ای از بدن که تحت عمل جراحی قرار می گیرد برای مدتی در معرض دید قرار می گیرد و بهبودی طول می کشد، به این معنی که می تواند به محلی برای رشد باکتری ها تبدیل شود. خبر خوب این است که خطر عفونت پس از جراحی ایمپلنت دندان نسبتاً کم است و اگر بیمار پس از ایجاد علائم هشدار دهنده به دندانپزشک مراجعه کند، حتی درمان عفونت نیز می تواند آسان باشد.
علائم عفونت ایمپلنت دندان
لثه های قرمز یا متورم در محل ایمپلنت
ایمپلنت های شل یا لرزان
ترشح چرک از ناحیه ایمپلنت
بوی بد دهان یا طعم بد در دهان
درد مبهم یا درد ضربان دار
تب شدید
رشته های قابل مشاهده
خونریزی هنگام مسواک زدن اطراف ایمپلنت
دندانهای ایمپلنت، مانند هر عمل جراحی دیگری، ممکن است با عفونت مواجه شوند. اما با رعایت اصول بهداشتی و پیروی از دستورات پزشک، این احتمال به حداقل ممکن میرسد. در زیر تعدادی از عواملی که ممکن است منجر به عفونت دندان ایمپلنت شوند را بررسی خواهیم کرد:
دیگر علائم عفونت
عمل جراحی: خود عمل ایمپلنتگذاری میتواند عاملی برای عفونت باشد، اما با اجرای آن توسط یک پزشک ماهر و تجربه کافی، احتمال این اتفاق کاهش مییابد.
بهداشت دهان: نگهداری بهداشت دهانی مناسب و برساختن روزانه به دندانهای ایمپلنت بسیار مهم است تا از تراکم باکتریها و عفونت جلوگیری شود.
تدابیر پس از جراحی: پس از عمل جراحی ایمپلنت، رعایت تمامی دستورات پزشک مانند مصرف داروها و محدودیتهای مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است تا از خطر عفونت جلوگیری شود.
سیگار و مصرف الکل: سیگار و مصرف الکل میتوانند عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش دهند و به عفونتها در دهان و دندانهای ایمپلنت اجازه فعالیت بدهند. بنابراین، ترک سیگار و محدودیت مصرف الکل توصیه میشود.
حالت عمومی بیمار: افراد با حالت عمومی بیمار یا سیستم ایمنی ضعیفتر ممکن است به آسانی عفونتها را جلب کنند. در این موارد، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
به طور کلی، دندانهای ایمپلنت میتوانند عفونت کنند، اما با رعایت تدابیر بهداشتی و پیروی از دستورات پزشک، میتوان این احتمال را به حداقل ممکن کاهش داد. همچنین، هرگونه علائمی از عفونت یا التهاب در محل ایمپلنت به پزشک گزارش شوند تا در صورت لزوم درمان انجام شود.همه این علائم معمولاً با مراقبت های مناسب پس از جراحی ایمپلنت قابل اجتناب هستند.
درمان عفونت ایمپلنت دندان
اگر عفونت و از دست دادن استخوان در مرحله ابتدایی باشد، پلاک ها و سنگ های باکتریایی را می توان بدون جراحی همراه با آنتی بیوتیک درمانی احتمالی و اصلاح طرح پروتز برداشت. هرچه عفونت زودتر درمان شود، درمان سادهتر و شانس موفقیت بیشتر است.
اگر از دست دادن استخوان متوسط تا پیشرفته باشد، ممکن است لازم باشد بافتهای نرم اطراف ایمپلنت آسیبدیده را با جراحی تمیز کنید، سطح میکروایمپلنت را ضدعفونی کنید و در نهایت از تکنیکهای بازسازی استخوان با هدف بازیابی استخوان از دست رفته استفاده کنید. اگر ایمپلنت دندان قبلاً به دلیل عفونت شدید شل شده باشد، ممکن است امکان حفظ آن وجود نداشته باشد. در این حالت، ایمپلنت باید برداشته شود و محل موضعی با استخوان پیوند شود. ممکن است کاشت ایمپلنت دندان دیگری در مرحله بعد امکان پذیر باشد، به محض اینکه تمام عفونت ها پاک شد و بازسازی استخوان جدید تأیید شد.
اگر ایمپلنت دندان دارید، بسیار مهم است که هر چهار تا شش ماه یک بار چک آپ دوره ای و تمیز کردن حرفه ای انجام دهید. اینکار به پزشک شما اجازه میدهد تا ایمپلنتهای دندانی شما را از نظر هرگونه نشانهای از التهاب و عفونت اولیه بررسی کند تا در صورت یافتن موردی سریعاً اقدام شود.
کلینیک تخصصی دکتر والا در طول سال ها به بیماران روش های زیادی برای لبخند زدن داده است. به لطف روکشها، بریجها و پروتزهایی که توسط ایمپلنتهای دندانی پشتیبانی میشوند، افراد میتوانند با اعتماد به نفس دندان های خوبی برای لبخند زندن و غذا خوردن داشته باشند.
برای دستیابی به بهترین نتایج با ایمپلنت دندان، بهداشت دهان و دندان کلیدی است. اگر بیمار با ایمپلنت دندان دچار بیماری لثه یا هر نوع التهاب شود، می تواند منجر به مشکلات جدی شود.عفونت می تواند ایمپلنت های دندانی را در معرض خطر قرار دهد.
اگر پس از انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان از عفونت رنج می برید، این می تواند کل درمان را در معرض خطر قرار دهد. این عفونت میتواند منجر به بهبودی کندتر و بهبود ضعیف شود، بدون اینکه به مشکلات احتمالی در پیوند ایمپلنت با بافتهای دهان اشاره کنیم.این مشکل میتواند در ماههای بعد از جراحی دهان یا سالهای بعد در نتیجه بیماری لثه و پوسیدگی پیشرفته دندان رخ دهد. هر چه که باشد، این امر ایمپلنت های دندانی و سلامت عمومی شما را در معرض خطر قرار می دهد.
ایمپلنت دندان زمانی عفونی می شوند که:
آب کافی دریافت نمی کنید، هیدراته ماندن برای دفع مواد زائد و سایر چیزهایی که در دهان شما یافت می شود بسیار مهم است.
مصرف بالای قند برای دندان های شما وحشتناک است. به منظور محافظت از سلامت دندان های خود، باید مصرف قند خود را محدود کنید.
از دندانپزشکی دوری می کنید اگر برای معاینه منظم به دندانپزشک مراجعه نمی کنید، در این صورت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان هستید. فوبیای دندانپزشکی یا ترس از مراجعه به دندانپزشک یک چیز واقعی است و بسیاری از افراد را از جستجوی کمک مورد نیاز خود باز می دارد.
شما به طور روزانه از دندان های خود مراقبت نمی کنید. شما باید روزی چند بار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. با مراقبت و تغذیه مناسب، دندان های شما باید شکوفا و سالم باشند. زمانی است که مراقبت از آنها را نادیده می گیرید، آنها شروع به آلوده شدن می کنند.
نحوه تشخیص عفونت ایمپلنت دندان
شناسایی عفونت های ایمپلنت دندان قبل از اینکه درد غیر قابل تحمل شود و نشستن با آن ناراحتی سخت شود، بسیار مهم است. در لیست زیر، ما به شما کمک می کنیم ۴ موردی را که می تواند نشانه عفونت ایمپلنت دندانی باشد را شناسایی کنید.
۱. شما به دکتر مراجعه کرده اید و آنها عفونت پیدا کرده اند.
اولین قدم برای شناسایی عفونت ایمپلنت دندان مراجعه به دندانپزشک است. آنها می توانند تشخیص دهند که لثه ها و دندان های شما ملتهب هستند. این می تواند از ابتلا به عفونتی که گسترش می یابد جلوگیری کند.
با این حال، معنای این نیز این است که شما باید بر ترس خود از مراجعه به دندانپزشک غلبه کنید. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که ۳۶ درصد از افراد نوعی اضطراب دندانی دارند و ۱۲ درصد از مردم ترس شدید دارند. بنابراین، در حالی که شما تنها نیستید که دوست ندارید به دندانپزشک مراجعه کنید، با این وجود، برای جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت خود باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
۲. طعم و بوی نامطبوعی از دندان هایتان می آید.
اضافه کردن این نکته مهم است که طعم و بوی نامطبوع ممکن است از ایمپلنت دندان عفونی ایجاد شود. این به این دلیل است که عفونتها میتوانند بوی نامطبوعی داشته باشند که حتی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هرگز از بین نمیرود.
۳. خونریزی لثه دارید یا از لثه های خود چرک ترشح می کنید.
اگر دندان های خود را مسواک بزنید و آنها شروع به خونریزی کردند، ممکن است آن را “طبیعی” در نظر بگیرید. اما وقتی شروع به ترشح چرک می کنید، ممکن است هشدار دهنده تر باشد. این همان چیزی است که با ایمپلنت دندان عفونی اتفاق می افتد: ترشحات خون و چرک وجود دارد.
۴. لق شدن دندان دارید
از دست دادن استخوان ناشی از التهاب دندان ها (یا دندان) می تواند منجر به لق شدن دندان ها شود. از آنجایی که شما زمان و پول زیادی را برای ایمپلنت سرمایه گذاری کرده اید، بسیار مهم است که قبل از لق شدن دندان های خود به دنبال کمک باشید.دندانی که لق میشود اغلب با یک لمس جزئی حرکت میکند و تکان میخورد، که احتمال از دست دادن آن دندان را افزایش میدهد.